skip to Main Content
0341-432127 info@stalvanzundert.nl

Zorgboerderij Stal van Zundert heeft twee logeerhuizen die beiden gevestigd zijn in Ermelo. Het logeren wordt georganiseerd binnen een gezinssetting. Wat houdt een gezins-logeerhuis in? Kort gezegd zijn het twee gezinswoningen waarin een gezin woont. Het speciale aan gezins-logeerhuis is dat de logeerouder altijd aanwezig is hij of zij woont er immers.

De logés hebben dan ook altijd te maken met dezelfde mensen wat veel rust en stabiliteit geeft, iets waar de logees veel behoeften aan hebben. Het logeren gebeurt dus bij deze gezinnen in huiselijke sfeer.

Wat verder bijzonder is en noemenswaardig is dat het gaat om een familie zorginstelling.

Dat heeft de volgende kenmerken:

Saamhorigheid en verbondenheid

Korte lijnen, snel schakelen, altijd bereikbaar en beschikbaar voor elkaar.

Continuïteit geborgd door familie.

 

In onze logeerhuizen doen we de normale dingen die in veel andere huishoudens ook gebeuren zoals : samen eten, een spelletje aan tafel, koekjes bakken,  een dagje uit, een keer naar de film, of lekker wandelen in het bos. Op zaterdag en in vakanties wordt er gebruik gemaakt van de dagbesteding op de zorgboerderij. Naast de gezellige en ontspannen sfeer wordt er niet te veel afgeweken van de dagelijkse structuur die doordeweeks gecreëerd wordt. Hierdoor wordt het ritme waar de kinderen in zitten zoveel mogelijk behouden. We vinden het belangrijk om goed contact te hebben met de ouders/verzorgers, zodat de overdracht ook zo zorgvuldig mogelijk blijft.

 

Wij besteden veel aandacht aan onze logees en zorgen voor een goede structuur en regelmaat. Uiteraard is dit bedoeld om een goede sfeer te creëren maar ook om de ontwikkeling van onze logees te stimuleren. Omdat we de groepen klein houden is er bij ons heel veel mogelijk. Het zorgen voor kinderen is onze passie en wij doen er alles aan om dit op een liefdevolle, professionele en betrokken manier over te brengen aan de kinderen en hun ouders/verzorgers.

Wij proberen zo transparant en open mogelijk te werken dat betekend dat wij de hulp van ouders/verzorgers inroepen als we problemen tegen komen in de begeleiding met een kind.

Daarnaast registreren en bespreken wij alle incidenten die gebeuren met ouders/verzorgers en/of andere betrokkenen.

Logeerhuis één.

Wij zijn Elize van Zundert-Kroes en Laurens Kroes. Wij draaien samen de logeerweekenden in ons huis aangrenzend bij Zorgboerderij Stal van Zundert. Wij zijn getrouwd in 2019 en verzorgen al vier jaar twee weekenden in de maand en in vakanties het logeren voor kinderen in verschillende leeftijdsklasse met een uiteenlopende problematiek.

In maart 2020 zijn wij trotse ouders geworden van onze zoon Vince.

Daarnaast ontvangen wij ook regelmatig een crisis als het ergens even niet meer lukt of we helpen kinderen overbruggen tussen twee woonplekken.

Elize is de oudste dochter van Astrid en Wilfried en 25 jaar. Ze is Hbo Social Work afgestudeerd en geregistreerd bij het SKJ.

Laurens is 28 jaar en pedagogisch medewerker niveau 4 en heeft zijn BHV.

Logeerhuis twee.

Michelle heeft een logeerhuis sinds begin 2020. Ze verzorgt een kinderen een fijn weekend, één weekend per maand. Ook zij heeft 4 plekken.

Michelle is 23 jaar en de jongste dochter van Astrid en Wilfried, ze is afgestudeerd Maatschappelijke zorg niveau 4. En heeft in het verleden haar kappersopleiding afgerond.

Samen met een konijn Miffie woont ze in Ermelo dicht bij de bossen.

In haar vrije tijd is Michelle te vinden bij haar paard Charlie.

Voor meer informatie over de logeerweekenden kunt u mailen naar info@stalvanzundert.nl of bellen met 0341-432127

Back To Top